Barn- och ungdomsverksamhet

ÖVNINGSKVÄLLAR

Vår barn- och ungdomsgrupp Dansvilda övar på onsdagar klockan 18.30 – 19.30 (för närvarande ihop med seniorgruppen). Vi håller till i Kungsängens hembygdsgård och dansar oftast till levande musik. Vi blandar svenska folkdanser med favoriter från Danmark, Finland, USA, Storbritannien m.fl., och vi hinner med en och annan sånglek också. Inneskor är bra att ha på dansövningarna, för att slippa halka, bli trampad på tårna eller få stickor. Ha gärna med en vattenflaska också!

Vill du komma och prova att dansa med Dansvilda? Skicka ett mejl till info.kfg@gmail.com!

FOLKDANSLEKIS

För de yngre barnen anordnar vi vårt populära Folkdanslekis. Där får man lära sig enkla folkdanser och klassiska sång- och danslekar. Barn från 4 år kan vara med och föräldrar/syskon/andra vuxna får gärna vara med och dansa om barnen behöver stöttning. Vi brukar avsluta med en uppvisning, antingen på vår julgransplundring eller vårt midsommarfirande. Då får de barn som vill låna en folkdräkt.

UPPVISNINGAR

De flesta av våra uppvisningar har vi på sommaren. Då dansar vi på midsommarfiranden, vår egen spelmansstämma och ibland åker vi på festival och visar upp oss! På vintern dansar vi på julgransplundringar. På uppvisningar har vi oftast folkdräkt på oss. Har man ingen egen finns det dräkt att låna. Vi övar i vanliga kläder.

LITE HISTORIA…

Namnet Dansvilda hittades på inför danstävlingen Kapplek 2005, då den dåvarande dansgruppen behövde ett scennamn. Nu är det dansgänget vuxna och många har flyttat ifrån Kungsängen. När vi startade en ny barngrupp tänkte vi att det vore roligt med ett namn. Varför inte damma av Dansvilda? Så blev det! Nya Dansvilda har dansat ihop sedan 2014.

Vår verksamhet har stöd av och genomförs i samarbete med
Dansvildas maskot Mjölner

Vår maskot Mjölner i sin Rättviksdräkt.

PÅ GÅNG:

Kungsdagen 25 maj

Nationaldagen 6 juni

Midsommarfirande 21-22 juni

Nordlek i Arendal, Norge 16-21 juli

Spelmansstämma 24-25 augusti

Sidan uppdaterad 2024-05-27