Barn- och ungdomsverksamhet

Ny omgång Folkdanslekis! 

Prova på att dansa folkdans, blandat med sång och midsommarlekar! När man dansar tränar man motorik & kroppskontroll, rytm & takt och kommunikation. Man träffar dessutom nya kompisar och har väldigt roligt! Vi avslutar med en uppvisning på midsommarafton för alla som vill vara med!

Datum: 21/5, 4/6, 11/6
Tid: 14.00-14.45
Lokal: Kungsängens hembygdsgård

Ta med inneskor och vattenflaska.
Medföljande vuxen eller äldre syskon får gärna vara med och dansa!

Anmälan senast 17:e maj till info.kfg@gmail.com

Hjärtligt välkomna!

Övningskvällar 

Vår barn- och ungdomsgrupp Dansvilda övar på onsdagar klockan 18.00 – 19.30 (varav 18.30 – 19.30 ihop med seniorgruppen). Vi håller till i Kungsängens hembygdsgård och dansar till levande musik. Vi blandar svenska folkdanser med favoriter från Danmark, Finland, USA, Storbritannien m.fl., och vi hinner med en och annan sånglek också. Inneskor är bra att ha på dansövningarna, för att slippa halka, bli trampad på tårna eller få stickor. Ha gärna med en vattenflaska också!

Vill du komma och prova att dansa med Dansvilda? Skicka ett mejl till info.kfg@gmail.com, eller ett sms till 0765616954!

Uppvisningar

De flesta av våra uppvisningar har vi på sommaren. Då dansar vi på midsommarfiranden, vår egen spelmansstämma och ibland åker vi på festival och visar upp oss! På vintern dansar vi på julgransplundringar. På uppvisningar har vi oftast folkdräkt på oss. Har man ingen egen finns det dräkt att låna. Vi övar i vanliga kläder.

Lite historia…

Namnet Dansvilda hittades på inför danstävlingen Kapplek 2005, då den dåvarande dansgruppen behövde ett scennamn. Nu är det dansgänget vuxna och många har flyttat ifrån Kungsängen. När vi startade en ny barngrupp tänkte vi att det vore roligt med ett namn. Varför inte damma av Dansvilda? Så blev det! Nya Dansvilda har dansat ihop sedan 2014.

Vår verksamhet har stöd av och genomförs i samarbete med
Dansvildas maskot Mjölner

Vår maskot Mjölner i sin Rättviksdräkt.

På gång under vårterminen:

  • Julgransplundring 6 januari 14.00 i Upplands-Bro gymnasiets matsal.

  • Terminsstart 11 januari 19.00 i Brunnagården (Artistvägen 2, Kungsängen).

  • Folkdansringens dag 14 maj på Stortorget i Stockholm.

  • Folkdanslekis – ny omgång i maj! Mer info kommer…

  • Nationaldagen 6 juni

  • Midsommarafton 23 juni

  • Midsommardagen 24 juni

Sidan uppdaterad 2023-04-16