Barn- och ungdomsverksamhet

Ny omgång Folkdanslekis!

Äntligen kör vi igång en ny omgång med vårt populära Folkdanslekis. Under fyra söndagar får du prova på enkla folkdanser och sång- och danslekar. Temat för den här omgången är midsommarlekar, och som avslutning får alla som vill vara med och dansa uppvisning på vårt midsommarfirande. Vi har dräkter för de som vill låna.

Ålder: 3 – 6 år (yngre eller äldre syskon är också välkomna!)

Datum och lokal:
29:e maj och 5:e juni 14.00 – 14.45 – Kungsängens hembygdsgård (Kyrkvägen 22).
12:e juni och 19:e juni 14.00 – 14.45 – Brunnagården (Artistvägen 2).
23:e juni ca. 17.30 – genrep inför uppvisning, prova dräkt, avslutningspicknick och klä midsommarstången i Kungsängens hembygdsgård.
24:e juni ca. 13.30 – uppvisning i Kungsängens hembygdsgård.

Anmäl dig senast den 25:e maj till info.kfg@gmail.com. Hör gärna av dig om du har frågor!

På gång denna termin:

  • Folkdansringens dag 15 maj – uppvisning på Stortorget i Gamla stan
  • Folkdanslekis – start 29:e maj
  • Nationaldagen 6:e juni
  • Midsommar 24:e – 25:e juni

Övningskvällar 

Vår barn- och ungdomsgrupp Dansvilda övar på onsdagar klockan 18.00 – 19.00. Vi håller till i Kungsängens hembygdsgård och dansar till levande musik. Vi blandar svenska folkdanser med favoriter från Danmark, Finland, USA, Storbritannien m.fl., och vi hinner med en och annan sånglek också. Inneskor är bra att ha på dansövningarna, för att slippa halka, bli trampad på tårna eller få stickor. Ha gärna med en vattenflaska också!

Vill du komma och prova att dansa med Dansvilda? Skicka ett mejl till info.kfg@gmail.com, eller ett sms till 0765616954!

Uppvisningar

De flesta av våra uppvisningar har vi på sommaren. Då dansar vi på midsommarfiranden, vår egen spelmansstämma och ibland åker vi på festival och visar upp oss! På vintern dansar vi på julgransplundringar. På uppvisningar har vi oftast folkdräkt på oss. Har man ingen egen finns det dräkt att låna. Vi övar i vanliga kläder.

Lite historia…

Namnet Dansvilda hittades på inför danstävlingen Kapplek 2005, då den dåvarande dansgruppen behövde ett scennamn. Nu är det dansgänget vuxna och många har flyttat ifrån Kungsängen. När vi startade en ny barngrupp tänkte vi att det vore roligt med ett namn. Varför inte damma av Dansvilda? Så blev det! Nya Dansvilda har dansat ihop sedan 2014.

Vår verksamhet har stöd av
Dansvildas maskot Mjölner
Sidan uppdaterad 2022-05-21