Igen har vi varit på Europeaden – Denna gång i Turku/Åbo. Vi var drygt 6000 dansare och spelmän från hela Europa. Vi dansade på ett antal ställen. Till det tittade vi på andras föreställningar på gator och torg. Vi var även med i en jätteparad med 260 olika grupper. Invigningsceremonin och avslutningen genomfördes i en jättearena där vi kunde titta på fantastiska uppträdanden när vi inte själva uppträdde. Ett antal filmer har spelats in som kommer att visas här. 

Att vara med på Europeaden är en upplevelse som bara måste upplevas om man är det minsta intresserad av Europeisk folkdans och musik.
Nästa år (2018) kommer den att gå av stapeln i norra Portugal. Därefter (2019) träffas alla i Frankenland ( Norr om Frankfurt/Tyskland ).

Flamländska flagg”kastare”

Finsk dansuppvisning

Fler videos kan man titta på om man söker på “Europeade youtube”. Eller titta in här.