VARMT VÄLKOMNA PÅ ÅRETS SPELMANSSTÄMMA I KUNGSÄNGEN!

Vi hoppas att så många som möjligt vill komma och förgylla sista söndagen i augusti med spel, dans och sång – för 57:e gången sedan stämman startades.

Tid: 26/8-27/8
Plats: Hembygdsgården i Kungsängen utanför Stockholm, Kyrkvägen 22, 196 30 Kungsängen. OBS Själva spelmansstämman är på söndag 27/8!

I vanlig ordning blir det fullspäckat scenprogram, dansbana, fika&grill, och självfallet gott om plats för buskspel i den natursköna omgivning som Kungsängens hembygdsgård utgör. Planeringen är i full gång!

Vill du medverka i scenprogrammet? Kontakta Elisabet Ryd på elisabet.ryd@gmail.com.

Till minne av Ingela Ryd.
I år är det ett speciellt år. Kungsängens folkdansgilles spelledare sedan många år, och även ordförande 2023, gick hastigt och oväntat bort i februari. Ingelas engagemang och kärlek till folkmusiken har hållit stämman levande och gjort den till en självklar nod för folkmusik i Uppland. I år kommer vi därför hedra henne på stämman, och vi hoppas att ni vill komma och göra det också. Hon är djupt saknad.
– Elisabet Mei Ryd, spelledare efter Ingela

LÖRDAG 26/8
18.00 Folkmusikkonsert “Musik i folkton”, Kungsängens kyrka. Cecilia- och Capella Canticakörerna sjunger under ledning av Alvar Nilsson, Spelvilda spelar och sjunger. Efteråt inbjuds till spontant spel och dans i hembygdsgården. Köket håller öppet med mat och dryck till självkostnadspris.

SÖNDAG 27/8
11.00 Folkmusikmässa “Träd in i dansen” i Kungsängens kyrka. Spelvilda och Kungsängens folkdansgille medverkar.

12.30 Stämman inleds med allspel, spelledare Elisabet Mei Ryd. Allspelslåtar: Spelträffen av Mats Liljeholm (G/Em), Vendelspolskan av Viksta-Lasse (G), A-mollvalsen efter Byss-Kalle (A-moll), Spelmansglädje av Eric Sahlström (B), Skänk en slant åt spelman / Leipzigs krigsmarsch efter Viksta-Lasse (G).

Vi uppdaterar scenprogrammet löpande.

Arrangör: Kungsängens folkdansgille i samarbete med Kungsängen-Västra Ryds församling och Upplands-Bro kommun.

Hitta hit: Kungsängens hembygdsgård, Kyrkvägen 22, 196 30 Kungsängen. Närmsta pendeltågstation: Kungsängens station. Närmsta busshållplats: Kyrkvägen (Upplands-Bro).