Vi från Kungsängens folkdansgille tackar så hemskt mycket för årets underbara stämma. Vädret var helt fantastiskt och det spelades i buskar och runt knutarna i vår fina hembygdsgård. På dansbanan var det många par som svängde sina lurviga och i grillen svettades personalen för att servera hamburgare, korv och hemgjord chiligryta. Kaffepannorna gick på högvarv och sockerkakorna gav spelmännen extra spänst i stråkar och klaver, blås och slagverk.
Vi riktar även stort tack till Väsen för deras fina och uppskattade konsert, samt varmt tack till alla andra som spelade från scenen!
Och, kan det vara rekord i år? Under allspelet deltog inte mindre än 76 spelmän…! När vi plockade undan vid fem-snåret var det fortfarande många som buskspelade så att klangerna ljöd i hela Kungsängen. Härligt!
Tack alla som jobbat för att genomföra årets stämma, vi ses igen nästa år! ❤️