Programförklaring för Spelmansstämman 2017:

För 52:a gången anordnas spelmansstämman i Kungsängen 26-27/8, och för fjärde året arrangerar Kungsängens Folkdansgille som ensam förening stämman i gott samarbete med Upplands-Bro kommun och Kungsängen-Västra Ryds församling.

Traditionsenligt inleds stämman med Musik i folkton, efteråt bjuds på dans och mys i hembygdsgården. Under lördagseftermiddagen blir det workshop, med betoning på arrangering av folkmusik.
På söndagen blir det folkdansmässa i hembygdsgården, och så drar själva stämman  igång med allspel 12.30, då alla närvarande spelar tillsammans. Från 13 är det scenprogram, och från 14 är det dans på dansbanan.

I år gästas spelmansstämman av Åsa Jinder, riksspelman på nyckelharpa men också känd för sina stämningsfulla texter och på senare år sin fina sång. Vi är glada att hälsa henne välkommen tillbaka – hon har ju anknytning till kommunen genom att hon tog nyckelharpslektioner för spelmansstämmans grundare Mats Liljeholm i början av sin spelkarriär. I år kommer hon med sin nya CD Sommarsånger.

Program 2017 Spelmansstämma