Tack till alla som kom till våra uppvisningar och som från år till år uppskattar den insats vi tillsammans gör för att upprätthålla den svenska midsommartraditionen.

Ängen bakom hembygdsgården var fylld till bristningsgränsen. Unga och vuxna ungdomar, varvade med sina uppvisningar dom ringlekar som gjordes runt vår fina stång. Den hade med gemensamma krafter hade klätts och satts på plats.
Hamburgare, korv, kaffe och kakor gick åt som smör i solsken.
Just solsken hade vi gott om så att ingen behövde frysa. Det elektriska bahagade att svika oss. Ett elavbrott drabbade inte bara oss utan en större del av Stockholmstrakten.

På midsommardagen turnerade vi runt till tre äldreboenden i Upplands-Bro och Kallhäll.
Att fara runt till våra äldre är viktigt för att visa uppskattning till de som betytt så mycket för kommunen. de som tidigare var eldsjälar och som lagt ner mycket tid på sina och andras barn och som idag tar stafettpinnen vidare.

kl 12.15 öppnade serveringen med hembakt bröd. grillen och loppis
Midsommarstången restes kl 13.00. Dans kring stången och folkdansuppvisning (ungdomar och vuxenlaget).
I år var det fullt med besökare. Man märker att arrangemanget blir mer och mer populärt i kommunen. Det fanns nästan ingen parkeringsplats kvar att uppbringa i närområdet.
På midsommardagen fick vi ha friluftsgudstjänsten inomhus då det regnade en skvätt där ute.


Kolla vindriktningen och stega ut säkerhetsavståndet innan stången reses. Allt gick utan missöde även i år.

I köket fabriserade flinka fingrar mackor för dom kringresande dansarna och spelmännen av Elisabeth, Elin och Johan. Stort tack för den fantastiska insatsen som sker bakom kulisserna. Utan den inget midsommarfirande.

Som traditionen bjuder pustar vi ut på Västra Rydsvägen 106 efter välförättat värv kring midsommar. Trots det lutande planet och risken att hamna i Ryds häck så dansar vi gärna till de flinka musikerna. Stort tack för allt och välkommen åter.