Folkdansgillet deltog även under 2012 upp med dans och musik på Sveriges nationaldag den 6Juni). På förmiddagen var vi på Klint:s hembygdsgård i Bro (ovan bild därifrån). På eftermiddagen på torget i Kungsängen och vid hembygdsgården. Ungdomar och seniorer dansade Turinge Hambo, Sunnanö vals. Sjösala Vals och Fiolen min. Spel till dansen gjordes av Lars Alrenius på dragspel. Efter dansen gjorde vi en omtyckt dräktpresentation under ledning av Tilman Thulesius.

Folkdräktpresentation: Från vänster: Sara – Aspeland, Småland. Jojja – Norsk komposition. Ingela – Skedevi, Östergötland. Pelle – Vadsbro, Vöstergötland. Marita – Toarp, Västergötland. Mats – Säbro, Ångermanland, Ia – Karlskoga, Värmland. Maria – Folkärna, Dalarna. Nicole – Skedevi, Västergötland. Helene – Häverö, Uppland. Bengt – Säbro, Ångermanland. Bodil – Västerbotten. Inge – Östergötland, Tilman (presentatör) – Häverö, Uppland, Aina (skymd) – Gripsholm, Sörmland. Susann – Häverö, Uppland. Inge L – Västerbotten. Camilla – Tjust, Västervik. Lennart – Häverö, Uppland. Bild: Hans Ström. Övriga dräkter på träffen som inte syns i bild: Möklinta, Järfälla-Spånga, Jumala/Åland och Sverigedräkt.